A scugghiera

 
Quannu lu suli tramunta,
‘mmienzu ‘sti tanti scuogghi,
sientu ‘na vuci ca cunta
‘na storia ri tanti fuogghi.

Storia ri viaggi fatti p’amuri,
di lacrimi, razzie e duluri :
si perdi allura lu me pinseru
picchì lu tiempu è ‘nu gran misteru
e senz’addunaraminni mi truovu
‘a taliari de stiddi a luciera,
mentri si pripara ‘nu juornu nuovu
di vita e d’amuri pi’ sta schugghiera.







1979