Datt' na mossa

Datt’ na mossa c’ ‘a vita è ‘nu muorzo, e chell’ ca' può fa oggi, dimane nun ‘o può fa.
Nun perdere tiempo, pecchè ‘o tiempo è denaro.
Ricordate c’ ‘a vita nun t’aspetta, continua a scorrere pure senza ‘e te.
Nun te fa’ chiovere ‘nguoll, guardanno ‘a vita ‘e l’àt da ‘a fenesta, comm’ a ‘nu spettatore falluto.
Sii’ tu ‘o protagonista da vita toia! Nun dà retta ‘e chiacchiere, ‘a mmiria e ‘a gelosia…
Si’ comme ‘nu fiore mmiez’ a tanti spine... E nun te scurdà ‘e fa’ sempe ‘o bbene, pecchè chell’ ch’ dai te ritorna.
Puort’ ‘a cumpiment’ ‘a missione c’ ‘o Signore t’ha mannat’, danno ‘nu vero senz’ a chesta vita ch’ è ‘nu muorzo.