CARPE DIEMME (FORMA DIALETTALE)

“Carpe diem disse il Poeta Orazio”

Pigliete ù jurn bbune quann l’haje
Ca mene t l’aspitt e haje nu uaje,

Nu murs bbune e nu rezzole d vene
Smezzann pure la vott d la cantene,

Abbind t quann t sint stracque
E nun t’accuntentà d pane e acque,

La ser’ v facete nu cutturidd
Se jè fatt afort cu nu mericanidd,

Suppressat, furmagg e nucellene
Cibb sanizz e tu t sint chiene,

Acchè serv a fè u superb quann’ aia morè
St ccose so meglie subbit a capi,

Si vù tre nnante la vete p c’intann
All’aut munn veje ch tutt i pann.