I' song' (i dimenticati)

I’ song’ e chella razz’
ca semp pavat
i’ song’ e chella razz’
ca se semp’ arrangiat’
pecche' a faccia
va' salvat nun ta puo' piglia' cu ‘llat
i’ song’ e chella razz’
c' ha surat  jastmmat
e nun e mai stat’ ringraziat né capit’ né sentuta
i’ song’ e chella razz’ che stat’  usat’, avvilit’,
ch’è stat’ chiammat’ sulament pe' mazzat’
amico dei ribelli in conflitto col creato
fazione opposta prodotto della lotta
sangue in rivolta
attento, il cane è sciolto questa volta.