La porta della vita

Si rici ca si ciuri na porta e si rapi nu purticatu.
Ma l'amuri si po' paragonari a na porta?
Nun sacciu a viatri ma a mmia picca m'amporta.
Tuppulia accussì forti
u ma cori ca mi pari ri nun sentiri a morti.
A ma porta è sempri spalancata
e c'è puostu pi amici e pi cu si senti scunsulata.
Rapitimi u purtuni, cu firucia trasiemu
e cu alligria nisciemu.
Purtati a vostra pacienza
e nun vi fati fregari ra indifferenza.
Accomodatevi, lievu puri u tappitu
e mettu pampini ri ciuri profumatu.
Lassu a porta a filazza,
ma nun mi faciti nesciri pazza!
TRADUZIONE: Si dice che si chiude una porta e si apre un portone. Ma l'amore si può paragonare ad una porta? non so a voi ma a me poco importa.Bussa così forte il mio cuore che mi sembra di non sentir la morte.L mia porta è sempre spalancata e cè posto per amici e per chi si sente sconsolata.Apritemi il portone, con fiducia entriamo e con allegria usciamo.portate la vostra pazienza e non fatevi fregare dall'indifferenza.Accomodatevi, tolgo pure il tappeto e metto foglie di fiore profumato.Lascio la porta socchiusa,ma non mi fate uscire pazza!