Napule nun chiagnere

Napule nun chiagnere,
proprio tù che patite
à famme,
è carestie,
è pene cchiù nere.

Napule tù che senti à mancanza
è Totò,
è Eduardo,
è Massimo nun chiagnere.

mò si è vero, si na napule che debole,
tu chiagne p'sta gente indifferente,
tu chiagne p'sta immondizia ch' rende
à città cchiù schifosa rò munn.

Napule ij t'cunosco,tu si forte
si sempre stato forte nun chiagnere.

Napule tu si comme pulecenella,
chiagne, ride, beve, mangia

si a Napule ro solè, rò Vesuvio.

Napule ij t' voglio bene nun mollà
pò ben re creature tojè.

Napule nun chiagnere
pò bene e sta gente e sta città

Napule nun chiagnere