Quanno ammore dice

Quanno ammore dice
ammore fà,e detta
pè filo e pè segno
'o ddoce de pparole
de vase, e dinto 'a n'arietta
cu' addore de rose viziata
sé consuma l'attesa
pè l'uocchie , pè sé vede n'ata vota.