Rainy days - Giorni di pioggia

On rainy days,
words pour down on me,
like water from the sky.
Enchanting sparkling drops
rinsing the dust of forgotten memories,
washing away the pain of restless souls,
quenching the thirst of scorched hearts.
A gift from Mother Nature,
counsellor of ancient wisdom:
Water is the spring of Hope,
the drink of Life
and the food of Angels.
Because,
you see, like Sorrow,
Water can drown you
or else, like Love,
Water can save you.

Trad.

Nei giorni di pioggia,
le parole scrosciano su di me,
come acqua dal cielo.
Incantevoli gocce scintillanti
sciacquano la polvere di ricordi dimenticati,
lavano via il dolore di anime irrequiete,
spengono la sete di cuori inariditi.
Un regalo di Madre Natura,
consigliera di un’antica saggezza:
L’Acqua è fonte della Speranza,
bevanda della Vita
e cibo degli Angeli.
Perché,
vedi, come la Tristezza,
l’Acqua può affogarti
oppure, come l’Amore,
L’Acqua può salvarti.