Sta' terra mia

Sento ancora stu dulor mentr prov ò vvott afor,
e' parol so' sempe poche ma comunq' mo' ce prov,
l'aria manc a chi nun ten chiù speranz
ogni istant comm a nu cazzott rind a' panz,
ò suror ormai è normal, ò sfuorz è diventat recidiv
pe' chi se vulesse sentì ancor viv.

parol, parol viaggen rint à cap,
comm à nu treno ca nun tene chiù fermat,
pensann à na storia continuament ripetut,
comm' a nu film vist già nu milion e vot,
ma stu pensier è pe sta terra mij,
ca ormai se l'ha scurdat pur dij,
cert c'è rimast ancor gent onest,
ma sul chi è disperat cca ce rest...

cert, è chien e contraddizion,
cert, ca e' chiu' fort o' ricatt do padron,
ma ij so' nat ca', e nun me ne vogl ij,
allor resto pe cagna' sta terra mij..

vola, vola, vola e nun se ferm,
cresc prepotent comm a n'istint,
ca nun puo' reprimer,
nun a'puo' ferma' chest'anema,
brill o' sol 'ngopp e' facc,
ma a'cammor c'attacc comm a' nu lacc,
scorr o' sang rint e' ven,
ma scorr pur l'eroin.

Nato in periferia di questa bella città,
malata di una malattia che è difficil a sanà,
pecchè comm a nu cancr ca infett a tutt quant,
e po' tant a gent s'arrang,
comm à semp fatt e vò continuà,
e chi s'è rutt ò cazz allor se ne và.

cert, è chien e contraddizion,
cert, ca e' chiu' fort o' ricatt do padron,
ma ij so' nat ca' e nun me ne vogl ij,
allor rest pe lotta' e cagna' sta terra mij..