Storia e' nu guaglione

Chella ca ve conto stasera è a’ storia e nu’ guaglione,
ca’ nonostante tutto parlava semp’e rivoluzione,
e mentre ò munno cagnava isso restava eguale,
e io mo’ ò canto ‘nmiez a gent, ‘nmiez all’at…

O’ juorno e tutti e’ juorni accumenciaino e’ guai,
à gente accumenciai a produrre chiù e chello che aveva cunsumato mai,
e’ padrun prepotent speculaveno ‘ngopp ò sang da’gent,
e nu’ messaggio alienante azzeccava à capa a tutti quanti..

Crisciuti rint a quartieri arò se romme sulo,
à guerra nun è assai luntana, cà se cammina cà paura,
e nun basteno chiù e foss p’annasconnere e criatur,
e nun basteno parole quando crisci senza futuro..

Chella che ve conto stasera è a’ storia e nu guaglione,
ca’ nonostante tutto parlava e fa a’ rovoluzione,
riceva ca’ tutti quanti stevemo rint a stessa condizione,
l’assenza e futuro tratto tipico e na generazione..