'U sùannu d'u sceccu

'Ne notti ‘u sceccu si sunnà
che facìa 'a cursa d'i cavaddi.
Evìa canciatu a vardedda cu' la sedda
e 'a visazza e 'i vìartuli
‘a ‘vìa ittatu a gnuni.

Bìaddu! che si ni futtìa
puru di l'àncili cu' l'ali,
quannu satava ncapu 'i trava,
parìa che vulava!. ..
E, 'a fudda, d'i scaluna,
che gridava!....... 'Ne ddu momentu
a'cu c’evissi dittu sceccu,
'i jta d'a manu
c' evissi fattu muzzicàri.

Durmìja.....
si sunnava.....
e parìa che 'a vucca ci ridìa. Bìaddu! stu sceccu,
che stanotti
fa sti sùanni d'oru!.... ‐Sùsiti sceccu!!‐ e 'u patruni
ci cafùdda n'a panza 'ne pidata. ‐Puarcu du ccà e puarcu du ddà!
Cchi minchia dùarmi
'un 'u sa' che c'è di travagghiari?

Talè!......piccatu!.....  
Iera no' mìagghiu suannu…
stava vincìannu.....
A cruna di dàuru eppinnùta o' cùaddu...
Iera 'u primu
e 'un nu sapìa ancòra nuddu.... Si misi e quaciari , e tistiari…. e ‘un evìa manc’ a forza di gragghiari.   Cadì nn’errìa ncapu 'a pagghia,
s'inchiappà di mmerda,
e cu' 'u sò patruni,
comu 'u jùarnu prima,
senza pipitàri,
si misi errìa e carriari.