Umanità

Simmo parte è nù Munno
ca nun tene cùlore.
Tene chiante e sudore
ammiscato cù ò pane.
Cù stì mmane fatico
abbùscannèmo ò mio,
cù ritegno e paciènza
quase fosse nù Dio.
A'crianza nun manca,
e nemmeno à cuscienza.
Quanta Cristi sè 'nchiova
pè ò dulore è nà croce,
ma nisciuno se ò vede
a nisciuno le piace.
Comma ò cielo che chiove
stù silenzio me 'ncanta;
No, io nun prejo nù dio,
ma me guardo int'ò specchio
sò rummasto sul'io.
26/08/2009