A ciaraula(la zingara)

Mentri caminava pi la strata,
na ciaraula mi pigghiau la manu
mi voli legghiri la vintura
a mia mi fa pena sta criatura.
Taliu i sa uocci e viru
ca è na picciuttedda senza futtuna.
A casa quattru nuccintuli
e maritu ca nu canusci travagghiu
ntì lu vinu antrummia senza rispittari
la so ciaraula ca va pà via
e se nun potta cocca spicciulu
a fini ri la jurnata su cauci e pugna
inveci ra minestra cauriata,
Ci strinciu la manu e cu l'uocci
ci mannu masuni
cu la spranza ca stu turmientu finisci
pi sta fimmina
ca nu nè comu all'autri,
ma na gran fimminuna cu la fozza
ri crisciri i sa criauteddi.