U basilicò

U basilicò
nun ce nuddu ca nun ni vò!
Fu purtatu ri Alessandro Magno nei tiempi antichi
accussì priziusu ca o mintunu macari ne viddichi.
E sienti u sa ciauru
quannu c'è cauru.
U cianti no tirrazzu co friscu
e unni o metti e metti sienti nu arrifriscu.
A morti sua è na pasta co pummaroru
ma atu provatu ammienzu o bruoru?
Se puoi u vuliti pistari
veni fora na pietanza ca vi fa arricriari.