Cuvuna ruci ruci

Lu suli iautu 'ndi lu cielu azzurru m'accarizza ruci ruci,
nu ciauru si senti ri luntanu, e si ni acciana iautu iautu. E' lu ciauru ri lu frienu.
E pienzu ca rarrieri a sti cuvuna ci possiri ammucciatu nu picciriddu ca joca, nu jattarieddu ca fa li fusa, o nu zitu cu na zita ca si vasunu, ma sicuru rarrieri a stu frienu c'è lu sururi ri nu contadinu annamuratu ra sa terra.