El mito

No te digo e no te conto
questa storia xè ‘na fiaba
dedicada un poco in sconto
a una cocola de baba

la ciamemo quasi sempre,
mama xè una parola
e dopo, chissà perchè
de vecia la xè sola

i fioi cressi
gò capì
ma xè inutile farla stramba
me fa rider che per veder mama
dovemo ndar a caramba

anche se la brontolava
anche se la iera musona
ti no te ghe parlavi
ma ghe vol rispeto per sta santa dona

mama xè una sola
ma a noi no nè no par
xè che la svola
per rivar tuto a distrigar

basta orgogli
basta con: “... me la ligo al dito”
el mondo xè zà gonfio de cativeria
lasemo viver almeno sto mito

mi son papà, ma anche fìo
e son stufo de musi lunghi e scene
e a mia mama ghe digo: “ti voglio bene”