L'amore vince la nube della madre cattiva...

Sos ocros tuos sunu claros comente
su chelu 'e su sole, virdes che a su mare,
azzurros che sos vrores de su jardinu.
Sos meos sunu nighedos che s'ifferru,
paren nues malas e picchidas che su coro
vattu a cantos dae sa disisperada anima
chi volat chircande sas nuas nighedas
a cumpanzia.
Iffattu de sa temporada mala de cussas
chi d'an fattu prangher nighedu dae su
colore verdu e azzurru ch'est offesu e
disisperau che sos ocros e nues malas.
Pranghen sas arbules de su jardinu.
pranghen pro sos ocros bellos che sos
vrores chi l'accumpanzana a sa disisperada.
Poite tue sole di ses fughiu e su chelu e nighedu
che sa malasorte e sa mala mama?
Poite su mare es picchidu che a custu coro?
Poite sa zovana cumpanza non tenet prus
sa cuntentesa in sos ocros virdes e bellos
comente sa luna lucente e su mare cando
vachet s'amore chi su chelu splendente?
Poite colat semper sa malasorte a nos
iscudere e nos prenner de dispiachere?
Poite sas animas pranghen che sas arbulas
e sos vlores si cuvana dae su lamentu?
Illeverande sa protta nue mala,
istrampala a terra e dassa sos coros
liberos dae s'iscuridade...
dassa chi sos ocros virdes claros ammorent
chin sos ocros meos a colore 'e nuzzola
de mont'ispada e pone sas paches in su
mare e s'arena de s'ispiaggia de sa salina..
dassanos in pache facher s'amore
in su cajentu 'e su sole e s'arena bianca
in su mare verde comente sos ocros de
sa cumpanza e su colore de s'isperanza..
chin sos ghinerapos e sos vrores a nos
vacher sa serenada chi sa cathone 'e su coro...