Maggio

Era ò mese d’è rrose, Era il mese delle rose
era ò mese ‘è ll’Ammore era il mese dell’Amore;
‘nchiuse dint’è penziere chiusi, dentro i pensieri
E ò silenzio è stù core. e il silenzio del cuore.

Ma mme pare ch’è ajere Mi sembra sia ieri,
Ero sulo e squitato, ero solo e celibe
ncè fernette ll’ammore. ci finì quest’amore
e ncè simmo lassato. E ci siamo lasciati.

So passate trent’anne Sono trascorsi trent’anni
E nù pizzico è vase; ed un pizzico di baci;
nù ricordo e tant’anne un ricordo di tanti anni
addiventa nù mese. Ridiventa in un mese

Mo sulagno s’apposa Adesso solo s’adagia
Chistu core è criature il mio cuore bambino
Cù nù trièmmolo amaro con un tremore amaro
Nun me fa cchiù campà. Non mi fa più campare.

Tu te pienze è ffernuta, Tu credi che sia finita
nun ncè stà cchiù a che ffà. Che non c’è più che fare.
Ma s’apprezza nù beneMa si apprezza quel bene
Quanne nun è vicino Quando non è vicino
Chist’Ammore è luntano, Quest’amore è lontano,
cchiù luntano d’ò mare. Più lontano del Mare.

20.05.2008