Molo

sentà sul molo

scriver dela mia zita'

xe storie che sbatocia

tuto quel che xe passà

e nel missiot

robe vien a gala

come fussi 'desso

come un refolo de fantasia

sentà su un scagno

de matina bonora sul mar

prima che tachi el remitur

ogni storia nassi

e dopo el neverin

riva el seren

ogni ragio ciapa color

el triestin sogna

e se inamora de l'amor...