‘O faru

Scialo sempe cu te, ‘o sai?
O principiu parev ‘a fine pè me,
è nient stà ammore?
Nà lotta, nà pace
p’semp, è pieju d’morte.
Allura cchi si tu pè me?
Mo’ è chiù chiaru d’juorn’:
Grannizzi ‘i Dìu.
Si nà luce p’semp,
già fatta pè me.

(poesia d'amore in napoletano)