Poesia sarda dell'imbriago innamorato

Puzones in volu, berbeches chi su piccarolu,
innedda dae sas paesanas,
buffende unu gucciu, corcau in s'erva arta 'e su pradu,
inghiarau dae una subergera,
in dies virdes de veranu, de vorta 'e die.
Chi podio bibere in cussa zovana O...
ulimos mudos, chelu nighedu, erva echene frores.
Ma ite buffavo da cussu fiascu cuccuzau dae s'iscareja?
Unu liccore dorau, meda traitore, chi vachet sudorare.
Zertu chi non ipp'istettiu una bona insegna pro su tzilleri.
Poi sa temporada a mudau su chelu, vinzas a s'iscuricada.
E a sa protta derettu b'at sicchiu istrampos d'abba,
verticas, arrimadas, unu caminu mai vidu de unu pradu
istranzu, e i sa notte isteddache vit comente unu pilastru.
S'abba de sas subergeras moriat in sas arenas sappunadas,
e su bentu, dae su chelu, astragavat sos istrampos de s'abba
'e sa temporada...
Deo, piscadore dorau de carenas marinas, imbriagu tottu,
b'appo negau de aere buffau, e bi la appo bettau dae palas a coddu meu...