rodolando

Se te disi mi son stanco
chi che scolta 'sta a vardar
che magari per risposta
el scuminzia a remenar

Te sta in branda ciapar sol?
Se sta comodi, no ‘ssai?
Un cafè te vol slucar
alza el popi e va comprar.

Far la spesa no go voia
preferisso zo' in zità
no xe nuvoli, xe bel
la no ruco el carel.

L’auto sporca
dentro e fora
una bela passadina
i tapedi una lavada
cussì dopo
che stancada

Ma co vedo lucicar
i oceti dei mii fioi
“dei zoghemo femo lota”
de matina fin de sera
la stanchezza passa tuta
e me rodolo per tera!