Sa cotzera (la cotta al massimo)

Cando di muttit s'amore,
andali issecus, vinzas i
sos istrampulos de su caminu,
e des sas malas valadas.
Cando issu ti fachet presoneri,
di deppes arrendere ca di vinchet.
Cando di vaveddat, ascurtalu vorte,
vinzas si chin cussa voche,
fachet fughire sos sognos comente
cando su ventu molinat su jardinu.
Issu di ispozzat nudu comente
ammaniande sas ballas de venu.
Ti serathata pro isprugare sa pua.
Di molet pro di vacher a poddine biancu.
D'impastata vinzas a'mmodiccare,
pro dinde dassare in su voccu sacru,
comente su pane cussacrau de su Sennore.
S'amore dat pethi a issu e piccat solu dae su suo.
S'amore non cheret possessu
e mancu essere comporau o tzeraccu,
ca s'amore bastat a s'amore...