Tùrmiento antico

Sùle ò penziero m'ajuta e me susténe
si penzo a te, me volle ò sanghe dint'è vvene.
A seppurtà ò juorno pè gghiuorne
nà malatìa cucente me assutterra
me struje d'ò turmìente è 'nziria.
Nàpule è luntana.
Napule, vita mia.
Nun'me basta cchiù meza parola
miezu surrise, una carezza.
Me manche sule tu e giovinezza;
Tu allera ride, je luntano tremmo,
tu cante Ammore, je chiagno chillu sole;
tu ride e pazzìe, je me faccio ò sanghe amaro,
ma sulo à sera, se calmano è penzìere
à luna splenne e je 'nzerranno ll'uocchie
è veco tutta quanta à città mia,
dint'à nù muorzo è suonne, è pucundria.

17‐09‐2009


Tormento antico
Solo il pensiero mi aiuta e mi sostiene
se penso a te, mi bolle il sangue nelle vene.
A sopportare il giorno per i giorni
una malattia cocente mi sotterra
mi logoro di tormento e capriccio.
Napoli è lontana.
Napoli, vita mia.
Non mi basta più mezza parola,
mezzo sorriso, una carezza.
Mi manchi solo tu e giovinezza;
Tu allegra ridi, io lontano tremo,
tu canti l'Amore, io piango quel sole;
tu ridi e giochi, io mi faccio il sangue amaro,
ma solo la sera, si calmano i pensieri
la luna splende ed io chiudendo gli occhi
e vedo tutta quanta la città mia,
dentro ad un morso di sonno, è ipocondria.