ACCUNSULATO'...

In tanti mi perdoneranno,
ma m'aggio fatto n'arrabbiata,
ma n'arrabiata...
che chiu che arrabiata...
pareva na chjùrma e creditori
che da sei mesi no e pavav',
mma cche dicco, creditori?
Peggio... suocere incacchiate
di femmene tradite...
nu Vesuvio... n'eccatombe!
Nun avivo e penn'
c'eran solo i rigatonn',
ma cche' ce ne fotte!
L'aggio messo l'uóglio e trapitto
l'aglio picirill' al punto giusto,
nu pocc' e pinnerollo
per darle il suo colore,
n'atto e creasielli,
nu squagliett' e due pipilli,
per farlo bello forte.
Aggio scuolatt' a pasta al punto
che mi piace.. bene al dente...
E nel mentre...
ho mess' a fuorn' due sardelle
ripiene d'aglio, tozza grattat'
e petrusinu fin' fin',
n'amminuculu e sale,
diéce minuti e fuoco',
e cca maronn' ci'accompagn'.
Nu litro e vino bbuono,
due coppe, 'nna per me
n'atta per gli assenti,
nu tozz e pane 'e casa,
a me piace la scarpett'.
Na' cannèla bella accesa
per farmi compagnia.
Ho mangiatt'
co' cocchiàro
tanto cchi mi vede?
Ma, e' lo dicco per davvero
m'aggio accunsulato'.