Indrio nel futuro...

Vardando el mar

no te scolti el vento

scoltando un temporal

no te vedi'l tempoche scori soto i oci

che'l te scampa

e quando'l se inacorzi

el te grampa

e lassite becar

che in mezo ai sogni

sempre te pol sperar

novi colori

che i vegni a ingrumar

riflessi e fiori

che mai dimenticà

in zima al cole

e zò fin Miramar

sufiando bole

e anca quel morbin

xe 'ndado 'vanti

el iera picinin

per tuti quanti

cressudi xe

quei muli

che ciapai per man

sognava verti i oci

basandose pian pian