L'orologio della vita

Si scaricau a batteria no ralogghiu a cangiai, ma u stissu nun funzionau.
I lancetti accuminzaru
a girari o cuntrariu. Ma c'agghia fari pi firmarli? Cangiu a batteria arrieri, e u tiempu a riturnau a scurriri , pari ca voli curriri, pi farimi divintari veccia ma spieru senza suffriri.
Ci rimettu a batteria ca o facia iri o cuntrariu e addivientu na picciuttedda cuntenta e senza pinzieri.
'Nsuonnu riciti? ma ci voli accussì picca pi siri filici!