‘O cane

‘O cane

‘O cane è ‘o meglio cumpagno nuoste….
Nun ce abbandona all’improvviso, comm’ fanno l’uommn;
Nun se ne fotte si tien ‘e sord, ‘o potere e ‘a cassaforte: s’accuntenta do’ bbene e da’ presenza.
Te sta vicino dint’ ‘o bbene e dint’ ‘o male: è carnale, è fedele, è ‘o ver’ amico…
Quanno te guarda cu’ chill’uocchie doci, t’accarezza l’anema, comme pochi sanno fa’.
Dint’ a ‘nu munno chino ‘e crudeltà, ‘nu cumpagno bbuono, è a cosa cchiù bella ca ce stà.